SZÁMALK Zrt. céginformáció
KEZDŐOLDAL > CÉGINFORMÁCIÓ

A SZÁMALK Zrt. Magyarország egyik vezető oktatási intézménye, egyedülálló képzési palettával.
Az oktatási és képzési megoldások minőségére az oktatási és informatikai területeken szerzett több mint negyven éves tapasztalata és nemzetközi kapcsolatrendszere adja a garanciát.
Képzési kínálata széleskörű, melyben a hagyományokhoz híven az informatikai oktatás kiemelkedő helyen áll. Emellett vállalati menedzsment és üzleti tréningek, e-learning és blended learning megoldások, OKJ-s szakmai képzések, általános iskolai, szakközépiskolai és főiskolai tanulmányok ajánlata is megtalálható a SZÁMALK oktatási portfoliójában.
A vállalat számos alkalommal elsőként vezetett be új képzéseket vagy képzési módszereket, melyek a későbbiekben teret nyertek az oktatásban. A SZÁMALK-ban indult el először Magyarországon az informatikai szakemberképzés. Itt tanulhattak először külföldi oktatási intézmények képzésein magyar és nemzetközi diákok idegen nyelven. Kezdeményező intézményként hazánkban a SZÁMALK alkalmazta elsőként a távoktatás módszertanát, mint képzési formát, az informatikai ismeretek mind szélesebb körben való terjesztésére.
Képzéseink saját akadálymentesített irodaházunkban zajlanak, mely 2009-ben elnyerte Budapest város építészeti nívódíját. Tágas, világos tereivel, környezetbarát hűtő-fűtő rendszerével, jól felszerelt termeivel méltán népszerű hallgatóink körében.
Célunk, hogy oktatási szolgáltatásainkkal és azok minőségével erősítsük partnereink és hallgatóink bizalmát és megelégedettségét.

 

Cégadatok

Cégnév: SZÁMALK Oktatási és Informatikai Zártkörűen működő Részvénytársaság
Rövid cégnév: SZÁMALK Zrt.
Székhely: 1119 Budapest, Mérnök utca 39.
Postacím: 1518 Budapest 112, Pf. 146.
Adószám: 12863103-2-43
Cégjegyzékszám: 01-10-044779
   
Akkreditációs lajstromszám: AL-0357
Felnőttképzési nyilvántartási szám: 01-0549-04 (2005)
Minőségbiztosítási tanúsítvány: ISO 9001:2008
   
Cégvezető: Zárda Olivér vezérigazgató
   
Központi telefonszám:   +36 1 203-0304
Központi email cím: ugyfel@szamalk.hu

Minősítéseink, elismeréseink

 • Hivatalos Microsoft oktatóközpont (Microsoft Silver Partner in Learning Solution). A SZÁMALK a Microsoft első magyarországi hivatalos oktatóközpontja

 • Hivatalos Cisco oktatási partner (Cisco Learning Partner Associate)

 • VMware oktatóközpont (VMware Training Center). A 2009-es évben elsőként nyertük el a VMware magyarországi oktatóközponti címét.

 • Hivatalos Oracle partner és oktatási viszonteladó (Oracle Reseller Partner)

 • IBM Business Partner / Educational Reseller

 • Hivatalos EC-Council oktatóközpont és viszonteladó (EC-Council Accreditated Training Center and Reseller)

 • Hivatalos Prometric vizsgaközpont (Authorized Prometric Testing Center) Több mint 10 éves munkánkat és teljesítményünket a Prometric különdíjjal is elismerte.

 • Hivatalos Pearson VUE vizsgaközpont (Authorized Pearson VUE Testing Center)

 • ISO 9001 minőségirányítási tanúsítvány, amelyet a magyarországi oktatási intézmények közül cégünk szerzett meg elsőként.

 • Az elektronikus tananyagfejlesztés területén nyújtott kiemelkedő teljesítményünkért több alkalommal is elnyertük a Magyar Minőség Díját és további hazai és nemzetközi szakmai díjakat.

 • A 2009-es évben a SZÁMALK Zrt. bekerült a Superbrands cégek közé.

 • 2011-ben 10. helyen szerepeltünk a Magyarbrands üzleti márkák toplistáján.

       
       
       
   

Projektjeink

Partnereink

 • SZÁMALK Holding
  A SZÁMALK Holding a 2009-ben átadásra került SZÁMALK Irodaház üzemeltetésével foglalkozik. A modern irodaház még az átadás évében minőségi kivitelezésével, jövőbe mutató építészeti és belsőépítészeti megoldásaival elnyerte a Budapesti Építészeti Nívódíjat. Külső és belső építészete a legmagasabb szintű elvárásokat is kielégíti.

 
 • Gábor Dénes Főiskola
  A Gábor Dénes Főiskolát 1992-ben alapítványi intézményként hozta létre az LSI Oktatóközpont és a SZÁMALK Rendszerház Rt. A GDF ma önálló jogi személyiségű, államilag elismert, akkreditált felsőoktatási intézmény, amely közhasznú szervezetként működik. Célja, hogy magas színvonalú, a munkaerőpiac igényeit kielégítő gyakorlatorientált képzést nyújtson. A Főiskola megalapozott szakmai és gyakorlati ismeretekkel rendelkező mérnök informatikusokat, gazdaságinformatikusokat, műszaki menedzsereket és közgazdászokat képez nappali és távoktatási képzési formában. Az elmúlt 20 évben közel 12.000 informatikus mérnök és közgazdász, műszaki és gazdasági menedzser szerzett a Gábor Dénes Főiskolán diplomát.

 
 • International School of Budapest
  Magas színvonalú, nemzetközi (angol nyelvű) és két tanítási nyelvű (angol/magyar) általános iskola, mely Budapest festői szépségű részén, a Budai-hegységben, a Normafa közelében található. Általános iskolai képzés, előkészítő osztálytól 8. osztályig, 5-14 éves külföldi és magyar gyerekek számára.

 

Híreink

  Megéri a cégeknek a képzés! (2012. január 20.)  
 

Bővebben>>

 
     
  Upfromt interjú (2012. március 15.)  
 

Bővebben>>

 
     
  Vállalati képzések akár 100 százalékos pályázati finanszírozásban (2012. március 19.)  
 

Bővebben>>

 
     
  Szakmai és Tanácsadó Nap a SZÁMALK Szakközépiskolákban (2012. március 21.)  
  SZÁMALK Szakközépiskola, META Szakközépiskola  
 

Bővebben>>

 
     
  SZÁMALK Szakközépiskola (2012. augusztus 16.) Metropol  
 

Bővebben>>

 
     

Felelős Családi Vállalkozás

SZÁMALK Zrt. a  
 
tagja  

A Felelős Családi Vállalkozásokért Magyarországon Egyesületet kizárólag magyar tulajdonú vállalkozások alapították. Az egyesület célja, hogy elősegítse a felelős családi vállalkozások létrehozását és működtetését azért, hogy az általuk felhalmozott anyagi és szellemi értékek hosszú távon hozzájáruljanak a családok, a vállalkozások és a nemzeti kultúra fejlődéséhez. Az egyesület tevékenységének középpontjában a tulajdonos családok generációi közötti és azokon belüli együttműködésének fejlesztése áll. Az egyesület integrációs, képzési, kutatási támogatást nyújt, valamint elősegíti a tagok együttműködését, tapasztalatcseréjét, érdekeik érvényesítését. Olyan vállalkozásokat támogat, segít és integrál, amelyek célja a társadalmi szerepvállalás, munkahelyek létesítése és fenntartása, a családi vállalkozási modell meghonosítása, fenntartása és fejlesztése. A támogatás képzési-kutatási, érték és érdekképviseleti, nemzetközi és regionális együttműködési területeken valósul meg.

SZÁMALK története (1966-tól napjainkig)

2011. májusában került megrendezésre a „Nagy Számítástechnikai Műhelyek” soron következő rendezvénye, melyet a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Fóruma (itf.njszt.hu) szervezett a SZÁMALK Zrt.-vel közösen.

A konferencián bemutatásra került a magyar számítástechnika egyik bölcsőjeként is emlegetett SZÁMALK és elődeinek története. Az eseményhez kapcsolódóan jelent meg egy kiadvány Havass Miklós összeállításában és szerkesztésében, mely a SZÁMALK és elődintézményei 45 évet felölelő történetét foglalja össze.

A kiadvány szerzőinek hozzájárulásával a könyvet itt megtalálják.

A konferencián több mint 400 fő vett részt, az informatika iránt érdeklődők, valamint a vállalatnál és elődeinél dolgozó volt munkatársak, akik közül sokan még ma is aktív résztvevői e szakmának. A konferencián készült képeket itt tekinthetik meg.

A rendezvényen az előadásokat is rögzítettük, így aki nem tudott részt venni ezen a programon, de szívesen megnézné a prezentációkat, visszaemlékezéseket, itt megtekintheti.

SZÁMALK és elődei konferencia előadásai

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

 

SZÁMALK és elődei könyv pdf formátumban

SZÁMALK és elődei. Fotók a múltból.

SZÁMALK és elődei konferencia képei